Farvelægning med Blending
572
post-template-default,single,single-post,postid-572,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Farvelægning med Blending

Af Lene Fischer, Skovskolen

Vores studerende på Skovskolen har i dag arbejdet med bufferzoner. Nogle af disse overlapper hinanden og derfor blev det med almindelig farvelægning umuligt at se ret meget. Så det blev tid til at lege med nogle af funktionerne i fanebladet Farvelægning/Style. Dette korte indlæg omhandler mulighederne med ‘Blending’.

Feature blending mode

I nederste højre hjørne af Farvelægning/Style kan farvelægningen af features i samme lag defineres under ‘Feature blending mode’. I det følgende vil jeg vise nogle eksempler på hvordan farvelægningen kan ændres.

dialog

Normal (default) – i dette eksempel er der ingen transparens. De 3 cirkler overlapper hinanden:

Picture1

Darken – derved blev alle cirkler ens, men rammerne kunne ses, altså der hvor de enkelte cirkler skærer hinanden blev synlige:

Datken

Burn – cirklerne blev lysnet, de dele der var overlap bliver farven intensiveret:

burn

Multiply – cirklerne har original farve, de dele der var overlap bliver farven intensiveret:

multiply

Layer blending mode

I nederste højre hjørne af Farvelægning/Style kan farvelægningen af features i fra flere lag defineres under ‘Layer blending mode’. I dette eksempel har vi 2 lag med cirkler i 2 forskellige farver.

Normal (standard) – i dette eksempel er der ingen transparens:

2lagnormal

Ved at farvelægge de enkelte lag med ‘Feature blending’ med ‘Darken’hvor ‘Layer blending mode’ sættes til ‘Multiply’ kan man kombinere og se gennem lagene:

Layermulti_feature_darken

Farvelægning af rasterlag

I sidste eksempel er der anvendt samme eksempel på 2 raster lag. Det ene er et farvelagt DTM og underliggende et Hillshade. DTM laget er farvelagt med en ‘Singleband Pseudo Color’ og ‘Color rendering Blending mode Multiply’:

DTM_Hillshade_multiply

God arbejdslyst,

Lene Fischer