QGIS.DK | Geosearch DK – gør det let at zoome til danske adresser, jordstykker, stednavne og DAGI-temaer
617
post-template-default,single,single-post,postid-617,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Geosearch DK – gør det let at zoome til danske adresser, jordstykker, stednavne og DAGI-temaer

Af Asger Skovbo Petersen, Septima, 29. oktober 2015

På foranledning af Frederikssund Kommune har vi i Septima netop frigivet en ny version af QGIS-pluginet “Geosearch DK”. Med pluginet er det let at zoome til adresser, jordstykker, stednavne og DAGI-temaer. Det er muligt at begrænse søgningen, så der kun vises resultater fra en eller flere kommuner.

Vi er glade for at se, at pluginet har opnået relativt stor udbredelse i Danmark. I skrivende stund her fire dage efter frigivelsen af den nye version er den allerede blevet downloadet ca 150 gange.

Der er følgende ændringer i den nye version:

  • Markeringen af søgeresultatet i kortet kan slettes. Dette er en feature, som flere har efterspurgt siden pluginet blev lanceret i foråret 2013.
  • Pluginet distribueres nu gennem QGIS’ officielle plugin repository. Dette betyder, at pluginet er umiddelbart tilgængeligt til download i alle installationer af QGIS.
  • En del småforbedringer, som skulle gøre pluginet mere smidigt at anvende.

Forbedringerne er betalt af Frederikssund Kommune.

Der er selvfølgelig stadig plads til yderligere forbedringer i pluginet. Problemer eller ideer til nye forbedringer kan indmeldes på pluginets issue-tracker på GitHub: https://github.com/Septima/qgis-geosearch/issues Her foregår der i øjeblikket også en diskussion om, hvorvidt man kan skære yderligere sekunder af den tid det tager at finde frem til feks et bestemt jordstykke.

GeosearchDK_clear_small