QGIS.DK | Nyt QGIS plugin – hurtig adgang til WMS-lag fra Kortforsyningen
576
post-template-default,single,single-post,postid-576,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nyt QGIS plugin – hurtig adgang til WMS-lag fra Kortforsyningen

Af Tom Weber, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Skærmbillede fra Qgis

Nyt plugin gør der nemt at hente Kortforsyningens WMS-tjenester ind i QGIS

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har udviklet et plugin, som gør det let at få vist kort fra Kortforsyningen i QGIS. Formålet er at mindske barriererne for anvendelsen af Kortforsyningens WMS tjenester. Pluginet er nu klar til download fra QGIS plugin repository.

Sådan installerer du det nye plug-in

Pluginet hentes ind i QGIS via menupunktet Plugins. I dropdownmenuen vælges ”Administrer og installer plugins”

Skærmbillede fra Qgis

Herfra er det muligt at søge på ”Kortforsyningen” i repository.

Når pluginet er installeret bliver menuen Kortforsyningen tilføjet i funktionsbjælken. I ’Settings’/’Indstillinger’ indtastes brugernavn og kodeord til Kortforsyningen. Herefter kan udvalgte kort fra Kortforsyningen åbnes, f.eks. dæmpet version af Skærmkortet, kommunegrænser, jordstykker og det nyeste flyfoto.