QGIS.DK | Nyhedsbrev – februar 2016
1025
post-template-default,single,single-post,postid-1025,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nyhedsbrev – februar 2016

QGIS Brugermøde og generalforsamling d. 10 marts kl 9.00 – 16.00
Det er nu muligt at tilmelde sig QGIS brugermødet og generalforsamlingen d. 10. marts!

Brugermødet giver en unik mulighed for at høre om det nyeste nye inden for QGIS og anden open source software. Dagen bliver fyldt med brugerindlæg om spændende analyser, nye muligheder for lækker kartografi, smart opsætning af print skabeloner, database integration med QGIS, QGIS-best-practices og smarte plugins. Efter frokost og generalforsamling vil der være mulighed for deltagelse i sessioner om bl.a. organisering af fælles udvikling af plugins eller deltagelse i workshops. Vi arbejder på at få et detaljeret program tilgængeligt i uge 7 eller 8.

Har du en spændende idé til et oplæg og/eller har du noget spændende at fortælle om (3 minutter i plenum og 20 minutters uddybning ved border rundt om i salen) og/eller kunne du godt tænke dig at stå for en workshop, så skriv til info@qgis.dk inden d. d. 16. februar.

Vi håber på at se rigtig mange af brugergruppens medlemmer! Del meget gerne denne mail med dine kollegaer og andre som er interesserede i QGIS.

Tid og sted:

Torsdag d. 10. marts kl. 9.00 – 16.00, Phønix – Fremtidens hus for læring og udvikling, Schacksgade 39, 5000 Odense.

Tilmelding og pris:

150 kr. for firmamedlemmer og personlige medlemmer
100 kr for studerende, pensionister og arbejdssøgende (skal være tilmeldt brugergruppen)
Faktura bliver fremsendt ca. 1 uge før brugermødet.

Klik her for at tilmelde dig (og måske dine kollegaer) til brugermødet og generalforsamlingen.

Tilmeldingsfrist senest den 1. marts 2016.

QGIS firmamedlemmer og QGIS Brugermødet d. 10 marts.
Vi arbejder på, at vores firmamedlemmer kan få mulighed for at vise nogle af deres QGIS services og produkter til Brugermødet d. 10 marts.

Vi sender en email med mere information til firmamedlemmerne i uge 8.

Følger du os online? QGIS Brugergruppen er på LinkedIn og Facebook !
… Ellers så klik på ikonerne nederst i denne mail! Der er allerede knap 100 som følger QGIS Brugergruppe Danmark på LinkedIn og Facebook – og deler nyheder om QGIS.
Plugin: Gør det let at få MapInfo-workspaces og lag ind i QGIS!

Af Danny Morck Jensen, Egedal Kommune
Er du MapInfo-bruger og overvejer at skifte til QGIS? Så er OpenWOR-plugin’et relevant, da dette kan bruges til at åbne MapInfo workspaces og de tilhørende lag i QGIS. Bemærk dog, at lagende forbliver i tab-format og at du derfor ikke kan redigere i dine tab-filer.

Sådan får du fat i plug-in’et:

Plugin’et findes i QGIS officielle Plugin Repository, så det kan downloades gennem QGIS-menuen ‘Plugins’, hvor ‘Manage and install plugins’ vælges. Søg efter og installér: OpenWOR.

QGIS kurser for GIS administratorer i kommunerne

Hvordan kommer man i gang med at bruge QGIS i sin organisation? Det er udfordringen som GIS-administratorer på Sjælland oplever. Inspireret af kommunerne på Fyn (GeoFyn) besluttede Hovedstadsregionens Kortsamarbejde og Sjællands regionskommunerne sig for at afholde et to-dags kursus med grundlæggende- og avanceret QGIS i december. Der var så stor tilslutning, at det blev til yderligere to dage i januar. I alt deltog 62 deltagere. De jyske kommuner skal også skal i gang – den 8. og 9. marts er 52 deltagere tilmeldt samme type kursus i Silkeborg.

Det betyder, at 58 kommuner så har været på QGIS-kursus. Nogle blot for at se hvad programmet kan anvendes til og høre andre kommuners erfaring, mens andre kommuner er gået fuldt i gang med at implementere QGIS i organisationen.

Denne udvikling er vi specielt glade for på Københavns Universitet – Skovskolen, da vores studerende på Skov- og Landskabingerniør samt Have-Parkingerniør arbejder med QGIS på uddannelsen.

Kurserne på Sjælland er blevet sponsoreret af DTU (lokaler), Københavns Universitet (undervisning) og HRKS (forplejning, organisation og undervisning).

Har du en god QGIS historie…..?

… det kan være en smart funktion i QGIS, interessant brug af QGIS eller noget helt tredje, så send denne til info@qgis.dk.

QGIS Brugergruppe Danmark

Ønsker du ikke at modtage fremtidige nyhedsmails, så send en mail til info@qgis.dk

Ønsker en kollega eller bekendt at blive tilføjet nyhedsmailingslisten, så send en mail til info@qgis.dk

This email was sent to << Test Email >>
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
QGIS Brugergruppe Danmark · QGIS Brugergruppe Danmark · QGIS Brugergruppe Danmark 0000 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp