QGIS.DK | Det skal du vide hvis du ikke deltog i den 3. internationale QGIS-konference
1205
post-template-default,single,single-post,postid-1205,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Det skal du vide hvis du ikke deltog i den 3. internationale QGIS-konference

Af Mie Winstrup, Septima

I starten af august blev den 3. internationale QGIS konference afholdt. Ligesom den første konference var stedet Skovskolen i Nødebo, og Lene Fischer havde, endnu en gang, lagt et kæmpe arbejde i planlægningen af den to dage lange konference (derudover havde hun også arrangeret den efterfølgende hackaton og workshops).

Deltagerne kom fra hele verdenen og var en blanding af brugere og QGIS kerneudviklere. Vi var en del danskere, men der var desværre en del, der stadig var på sommerferie. Til jer har samlet vigtig viden fra konferencen.

Først og fremmest har Tim Sutton har lavet en rigtig fin opsamling på konferencen, hvor han gennemgår hovedpointerne fra de forskellige oplæg. Denne opsamling giver et rigtig godt overblik over konferencen.

@Tim Sutton

@Billedet er snupper fra Tim Suttons blogindlæg.

Det vildeste oplæg jeg så, var Nyall Dawson’s (QGIS-kerneudvikler, Australien) præsentation ‘Exploring the depths of madness through QGIS symbology’. En fantastisk – og lidt vanvittig – præsentation af hvor vild symbolik man kan lave i QGIS – (dvs. helt uden plugins eller pythonscripts). Under hans oplæg fortalte han en historie, hvor hver scene var lavet i QGIS – vi snakker animerede skyer, lynnedslag, røg – og også hvordan man kan spille kryds-og-bolle i QGIS. Han har lagt en video op af delen, hvor han får skyer til at glide over skærmen (link).

Det vigtigste oplæg jeg så var (igen) Nyall Dawson, der fortalte om hvad der ikke kommer til at virke i QGIS 3, og hvad det er vigtigt at tage højde for ved migrering til QGIS 3. Hans oplæg er bestemt værd at se/gen-se:

Et andet spændende oplæg var Saber Razmjooei, der løftede sløret for, hvor lækker digitalisering bliver i QGIS 3.

Det er desværre kun få oplæg fra konferencen, der er filmet, men to andre oplæg er:

  • Mathias Kuhns (kerneudvikler, Schweiz) oplæg om QField, der er en app til dataindsamling i felten (link)
  • Marco Bernasocchi’s (kerneudvikler, Schweiz) oplæg hvor han fortalte om strategien for at integrere feltarbejde, webpublisering og desktop GIS i sømløs integration.

Der var en del danske oplæg på programmet. Min kollega, Klavs fra Septima, viste vores søgefunktion, QGIS search, der bl.a. kan bruges til at søge i interne og eksterne data.

@Tim Sutton

@Billedet er snuppet fra Tim Suttons blogindlæg

Bo Victor Thomsen fortalte om konfliktanalyse pluginet som han har lavet til medarbejderne i Frederikssund Kommune. Casper Bertelsen (studerende på Københavns Universitet) viste sit arbejde med grøn registrering i QGIS. Kristian Evers (SDFE) fortalte om koordinatsystemtransformation i open source GIS-programmer. Erik Subkjær fra Aalborg Universitet havde to oplæg om QGIS og standardisering. Lene Fischer (Skovskolen) fortalte om, hvordan de underviser i QGIS. Sammen med Tom Weber (SDFE) fortalte vi om Kortforsyningspluginet til QGIS, det vakte stor interesse hos de internationale deltagere, da de kan bruge koden til at udstille egne nationale data. Desuden havde jeg et oplæg om malstrøm-pluginet, et plugin til at identificere lavninger (‘bluespots’), hvor meget vand der vil samles i en lavning ved den givne nedbørsmængde og hvordan vand strømmer hertil fra opstrøms vandoplande.

Det var to fantastiske dage med spændende oplæg – og rigtig interessant at møde QGIS-kerneudviklerne, som gør et kæmpe stykke arbejde for QGIS.

20170803_094711