QGIS.DK | Ud og Hjem igen, beretning om min tur til FOSS4G Boston
1268
post-template-default,single,single-post,postid-1268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ud og Hjem igen, beretning om min tur til FOSS4G Boston

Af Rune Fischer Thomsen

Mit navn er Rune Fischer Thomsen, og jeg studerer Miljø- og energiingeniør ved Linné universitet i Veksjø. I forsommeren ansøgte jeg og fik QGIS Brugergruppens  rejselegat til FOSS4G i Boston.

Tidlig lørdag morgen d.12 august stod jeg ved in-checkingen i Kastrup lufthavn, med store forventninger og en smule spænding. Jeg havde hverken været i USA eller til en FOSS4G konference.

QGIS Brugergruppe Danmark havde givet mig mulighed for at deltage i konferencen og der igennem muligheden at mødes med både det internationale og danske GIS Open Source community, samt muligheden for at lære om det nyeste Open Source GIS.

Forventninger og spænding blev dog hurtigt afløst af stress og koldsved,  dajeg fik besked om at mit fly var blevet aflyst, og at jeg var blevet ombooket til et andet fly med afgang om 20 minutter.

Efter en ’mindre’ omvej over Zurich og 10 timers forsinkelse ankom jeg til Boston til en lille AirBnB lejlighed.

De første par dage havde jeg afsat til sightseeing og mødtes her til middag med flere andre deltagere fra Danmark. Derefter var det tid til at møde ind på FOSS4G. FOSS4G Konferencen består først af 2 dage med workshops og derefter 3 dage med foredrag og udstilling.

Workshops blev afholdt på Harvard University. Et universitet med mange og lange akademiske traditioner. Det var helt klart at mange af deltageren kendte hinanden i forvejen, så stemningen var meget hyggelig. Emnerne var mangeartede og meget nørdede 🙂

Konferencen og udstillingen foregik på Seaport Hotel & World Trade Center. Jeg have meldt mig som frivillig og skulle der igennem arbejde i 12 timer. På den måde blev jeg en del af et team og automatisk inkluderet i en ny verden.

 Arbejdet som frivillig kunne bestå af mange forskellige opgaver: ’floater’, guide/billetsamler eller som i mit tilfælde som AV-tech arbejder.  Opgaven var ganske lige til, hjælp med at sætte lyd og optage udstyr op og film de forskellige foredrags holdere.

Både tiden  som frivillig og som almindelig deltager på FOSS4G så jeg en del foredrag. Mange af foredragene havde jeg ikke en chance for at forstå, da jeg er forholdsvis ny i GIS verdenen. Men der var også spændende foredrag hvor jeg vik ny og god viden: State of QGIS og ’How to make money with OpenSource’ voldsomt interessante.  Desuden var udstilling hvor man kunne mødes og tale med udstillerne spændende.

Der var mange samtidige præsentationer, så det kunne være svært at nå dem alle, men heldigvis er der optaget videoer og langt præsentationer på nettet efterfølgende. De kan ses påhttp://2017.foss4g.org/post_conference/

 

Hvad har jeg fået ud denne rejse ? 

En indsigt ind i Open Source GIS miljøet, set hvor stort og varieret det er.

Ny viden som jeg kan bruge i mit arbejde med GIS

En mulighed for at møde nogle af alle de fantastiske mennesker som en del af det, og dele nogle gode stunder med dem.

Tak til QGIS Brugergruppe Danmark fordi I gav mig muligheden for at deltage.

Med venlig hilsen

Rune Fischer Thomsen

foredrag

20170818_142928_resized

20170813_131037_resized_1

20170816_141836_resized_1