QGIS.DK | Studerende på FOSS4G, Bukarest
1685
post-template-default,single,single-post,postid-1685,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Studerende på FOSS4G, Bukarest

Af Andreas J. Dyndegaard
Mit navn er Andreas, og jeg studerer Skov- og Landskabsingeniør på Skovskolen i Nødebo på 4. år. Tilbage i maj 2019 ansøgte jeg QGIS Brugergruppe Danmark om et legat til deltagelse i FOSS4G 2019 i Bukarest. Jeg var så privilegeret at blive sendt afsted sammen med tre andre studerende.
Mandag d. 26. august fløj jeg til Bukarest, og grundet forsinkelser på mit fly ankom jeg til min lejlighed kl. 03.00 om natten – 7 timer senere end forventet. Jeg var derfor lidt træt, da jeg næste morgen begav mig mod Universitetet i Bukarest. Trætheden blev dog hurtigt lagt på hylden, da jeg glædede mig som et lille barn til at tage hul på en spændende uge.

Det havde allerede mandag været muligt at deltage i workshops, men jeg havde kun tilmeldt mig to workshops om tirsdagen. Først deltog jeg i workshoppen ”QGIS and Open Data for Hydrological Applications” v. Hans Van Der Kwast, og om eftermiddagen workshoppen ”Working with data? Workflow for spatial data management based on models” v. Gemán Carrillo. To spændende workshops som matchede mig og min interesse rigtig godt, og jeg tog mange gode ting med derfra.

I de følgende dage løb konferencen af stablen med mange spændende oplæg. Jeg vil ikke her gennemgå alle oplæg, da det var muligt at deltage i tolv om dagen. Men der var rig mulighed for at høre om emner, som man allerede havde kendskab til, samt lære noget helt nyt om programmer, opgaver og funktioner jeg ikke kunnet have tænkt mig til. Indimellem ramte man måske også et oplæg, der dog blev lidt for teknisk i forhold til min egen forståelse, men man kunne altid gå derfra med følelsen af at have fået et eller andet nyt med.
Alle oplæg kan ses på FOSS4G’s youtube-kanal https://www.youtube.com/channel/UC_2Lyc9VUX-jC-E1prJitHw.


Marco Bernasocchi fortæller om de nyste funktioner og opdatering i QGIS 3.x.

Danske Lars Agerskov fortæller om sit arbejde hos GeoGecko i Uganda.
En stor del af konferencedagene var også at skabe nye relationer. Derfor var der indlagt to større arrangementer i form af et ”Ice-breaker party” og en gallamiddag. Her fik jeg rig mulighed for at møde mange forskellige mennesker fra hele verden, men også rigtig mange af de danske konferencedeltagere. Det er altid spændende at møde nye mennesker, da alle havde forskellige baggrunde, historier og inputs. Man mærkede virkelig hvor stort og åbent et community, som er blevet opbygget her.


De fire privilegerede studerende til Gallamiddag. (Fra v. Louise, Gyde, Andreas og Phillip.)
Så alt i alt har jeg taget rigtig mange gode ting med herfra. Jeg har fået indblik i mange nye verdener og virkeligheder, og forstået værdien af frit tilgængelige data og software på en helt ny måde. I løbet af ugen fik jeg også skrevet mig en liste, med nye værktøjer og funktioner, som jeg skal have prøvet af i de næste måneder.
Jeg kan kun anbefale at man deltager, hvis man bare har lidt interesse for geospatiel data. Jeg frygtede inden, at jeg ville føle mig som en 6-årig dreng blandt voksne mennesker. Men sandheden er, at det ikke er evnerne, der skal hindre én i at deltage, men interessen. Har man bare en snert af interesse, har man allerede dér vundet på at tage af sted. Jeg er allerede nu gået i gang med at overtale fru. Dyndegaard til en sommerferie i Canada næste år, hvor konferencen afholdes i Calgary, Canada.

Tak til QGIS Brugergruppe Danmark for at give mig en unik mulighed for at deltage i en fantastisk tur til Bukarest.
Du kan læse mere på https://2019.foss4g.org/