Fremstilling af skyggekort/hillshade

Funktioner og processering relateret til rasterdata
Post Reply
PBROGGER
Posts: 12
Joined: Wed 21. Sep 2016 23:18

Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by PBROGGER »

Jeg søger hjælp til at fremstille skyggekort af DHM/Terræn (0,4 m grid), der kan hentes fra Kortforsyningen. Kortene hentes i 10kmx10km blokke, der hver indeholder 100 1kmx1km blokke.

Hvorledes kan QGIS beregne ensartede skygger med samme overhøjning for alle 100 blokke på en gang og samle dem i en fil?

-----------------------
Peter Brøgger Sørensen
Aabenraa

pellegoeg
Posts: 11
Joined: Sat 12. Mar 2016 10:38

Re: Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by pellegoeg »

Der er to måder, den nemmeste er at leve et virtualraster.

Det kan gøres i raster menuen Raster -> Misc. -> build virtual raster.

Det giver dig en .vrt fil der henter alle de enkelte lag ind og vises ens.

PBROGGER
Posts: 12
Joined: Wed 21. Sep 2016 23:18

Re: Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by PBROGGER »

Tak for interessen.
Jeg bruger QGIS 2.14 for macOS 10.12. Jeg ser ikke det du nævner i Raster menuen? Det er måske ikke tilgængeligt i min version af QGIS?
Du skriver at der er to måder.
Bedste hilsen
Peter

pellegoeg
Posts: 11
Joined: Sat 12. Mar 2016 10:38

Re: Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by pellegoeg »

PBROGGER wrote:Jeg bruger QGIS 2.14 for macOS 10.12. Jeg ser ikke det du nævner i Raster menuen? Det er måske ikke tilgængeligt i min version af QGIS?
Du skriver at der er to måder.
MÅske du bruger en dansk udgave? isåfald er det Raster -> Diverse - > Generer virtuel raster

Metode to er brug af kommandolinie værktøjet gdalbuildvrt "dine tif filer" udfil.vrt


Hvis jeg har en mappe hvor jeg vil have alle rasterfilerne i een virtuel fil, så skriv:

gdalbuildvrt *.vrt dtm.vrt

PBROGGER
Posts: 12
Joined: Wed 21. Sep 2016 23:18

Re: Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by PBROGGER »

Jeg bruger QGIS 2.16 installeret på en MacBook Pro med MacOS10.12.1.

Vil fremstille en vrt bestående af Landsat kanaler som jo er raster filer i formatet .tif. Jeg arbejder en del med satellitbilleder.

På nettet ser jeg at jeg skal bruge Raster ‣ Miscellaneous ‣ Build Virtual Raster.

Men jeg har ikke Miscellaneous ‣ Build Virtual Raster.

Er der noget jeg mangler? Og hvordan får jeg det manglende installeret.

pellegoeg
Posts: 11
Joined: Sat 12. Mar 2016 10:38

Re: Fremstilling af skyggekort/hillshade

Post by pellegoeg »

Kan du beskrive hvad du ser i din Raster Menu?

Post Reply