Auto-zoom to selection

Udveksling af idéer til udvikling og finansiering af nye plugins m.m.
Ellebjerg
Posts: 34
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

Auto-zoom to selection

Post by Ellebjerg »

I forbindelse med KS af årets GeoDanmark-opdatering har jeg konstateret, at alene en gennemgang af de relevante bygningsudpegninger kræver et enormt antal klik, hvilket i hvert fald for mig er hårdt for armen. I Hvidovre har vi i perioden siden sidste års fotoflyvning foretaget 542 oprettelser eller ændringer af bygning i GeoDK-editoren eller Geokoderen.
Gennemgang af disse udpegninger kræver først at et element vælges i attributtabellen, så skal der klikkes på 'zoom to selection'-værktøjet, hvorefter der i de fleste tilfælde skal klikkes flere gange for at zoome ud til et niveau, hvor ortofoto kan tydes og udpegningerne kan ses i en kontekst. I mange tilfælde skal der så klikkes en del for at angive rettelser til årets opdatering, men det er en helt anden proces, som ikke er relevant her.
I selve gennemgangen af ændringsudpegningerne ville det være en enorm hjælp og aflastning med et værktøj, hvor der med piletasterne kunne vælges et nyt element i attributtabellen, hvorefter der automatisk panoreres til det valgte element, som vises i et zoomniveau, som brugeren selv kan angive i toolet.
Er der andre, der har samme behov, som kunne være interesseret i at få et sådan værktøj udviklet? (hvis det da ikke allerede findes som plugin)
Er der udviklere, som kan give et bud på, hvad det vil kræve at udvikle et sådant værktøj?

Vh Lars

Ellebjerg
Posts: 34
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

Re: Auto-zoom to selection

Post by Ellebjerg »

Glem forespørgslen. Har fundet funktionen, som kom med 3.8 i form af Form view.

Peter
Posts: 16
Joined: Wed 2. Mar 2016 11:29
Location: Odense Kommune

Re: Auto-zoom to selection

Post by Peter »

Godt set :-)
Det er en rigtig smart funktion der nu er standard.
Den er beskrevet i Visual Changelog for version 3.8
http://changelog.qgis.org/en/qgis/versi ... -form-view

Post Reply