QGIS.DK | Et åbent QGIS forum er gået i luften
529
post-template-default,single,single-post,postid-529,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Et åbent QGIS forum er gået i luften

Af Danny Morck, Bestyrelsen, d. 15. april 2016

På brugergruppemødet d. 10. marts 2016 launchede vi det nye QGIS Forum, samt spredte rygtet videre ud på diverse kanaler. Herunder fortæller jeg lidt om hvorfor og hvordan med det nye forum.

QGIS er noget man deler

QGIS er noget man deler med verden og viden ligeså. Muligheden for at dele og diskutere QGIS online og i dansk regi, var begrænset – og ofte lukket for andre som ikke var en del af klubben. Derfor var der et behov for et åbent dansk forum, hvilket passer godt ind med foreningens formål om at udbrede kendskabet og brugen af QGIS. Derfor det nye forum på www.qgis.dk.

Forummet er nyt og filosofien er, at vi har valgt at lade det leve sit eget liv, bestemt efter brugernes inputs. Forummets funktion er bl.a. at hjælpe brugere som søger hjælp til en GIS-relateret opgave eller funktion med QGIS som omdrejningspunkt. Det er også et forum hvor interessante plugins kan flashes og diskuteres. Noget helt tredje er, at vi vil prøve at omfavne QGIS-udviklingen, hvor grupper kan diskutere på specifikke underfora. Sådanne underfora kan f.eks. være emner som: “Workflow ved registrering af det grønne”, “Klima og rasteranalyser”, men kan også være: “Vi vil lave et værktøj der automatisk kan danne plejeplaner – hvem vil være med?” Indtil videre har vi sat kategorier op som synes at være naturlige opdelinger.

Vi vil samtidigt prøve at holde en hvis overskuelighed over forummet. Det betyder også at der løbende kan komme ændringer. Eksempelvis vil inaktive kategorier blive slettet og eventuelle posts flyttet.

Spark til bestyrelsen

I hvilken retning skal foreningen bevæge sig? Hvilke emner kunne du tænke dig på næste brugergruppemøde? Har du en idé til en historie i vores nyhedsbrev? Eller noget helt andet? Her kan du ved hjælp af forummet også komme med bud og forslag til bestyrelsen. Mest af alt vil vi gerne have at der kommer indspark og livlige diskussioner.

Features

Når man logger ind på forummet vil man øverst oppe, se en blå boks som fortæller om funktionerne “Like” og “Flueben”. Dem opfordres I til at bruge, da det giver en hurtig status på om et emne er løst, og/eller om en post har noget guf på sig. “Like”-knappen tænkes at blive ændret til en “Thumbs up” som vi kender der fra Facebook. Derudover er der flere standard features som følger med. Det er planen, at der vil blive skrevet en kort pixie-guide til de væsentligste funktioner.

Status

Forummet er lidt over en måned måned gammel og i skrivende stund er der 76 registrerede medlemmer og 92 indlæg – det er en ret god start. Forummet er endnu ikke perfekt og der er plads til forbedringer.

Bring it on!

Vi har sat det i gang for jer, da det er jeres forum og vi ser gerne at I tager ejerskab over det. Under kategorien “Hjælp os med det nye forum”, kan I smide et indlæg ind, hvis I har gode forslag, men også hvis I har konstruktiv kritik. Bring it on!